Väderstad Hästsportklubb

Våra medlemmar

Här kan du läsa mer om några av våra medlemmar!

Klicka på respektive bild om du vill se den i större format.

Anneke.jpeg

Anneke Kroonder och Hektor. Tävlat hoppning till och med 1m och LA dressyr.

Lina.jpg

Lina Wahlborg, 27 år gammal. Hållt på med hästar i princip hela livet. Ridit dressyr på nationell nivå på ponny. Har senaste åren tävlat dressyr upp till MsvB med min häst Crucifix som är ett 21-årigt sto. Crucifix har nu gått i pension och jag har ett kortare uppehåll från ridningen då jag är mammaledig. Planen är att komma igång med ridningen igen så snart det går.

Hedvig.jpg

Hedvig, 5 år gammal. Rider på fodervärdshästen Kalle som är en shettis på 25 år. Älskar att pyssla i stallet.

Sanna P.jpg

Sanna 27 år och hästen Red Fox 12 år. Vi tränar hoppning och dressyr men tävlar inte. Vi har även provat på western, barock, frihetsdressyr och beridet bågskytte vilket vi kommer fortsätta med.

Betty2.jpg

Betty Wahlborg heter jag, är 53 år och ordförande i klubben. Bor på en gård utanför Väderstad, där vi har tre hästar, Crucifix 21 år som är min dotter Linas häst, 25-årige shettisen Karl-Håkan och så min egen prins, Corazon eller Kurre, som han kallas till vardags. Han är en hopphäst (gått upp till 1,30), som jag köpte i januari 2016. Han är rolig att rida varje dag (även om han bockar när vi rider ut). Vi har tävlat dressyr upp till LB, men är nu i startgroparna till LA. Hoppar gör vi bara lite lagom, enbart för att vi ska få lite omväxlande arbete, både han och jag

Johanna.JPG

Johanna Orgren, 12 år gammal. Bor på en gård i Mjölby. Har hållit på med hästar sedan det att jag var 1år. Min första ponny som jag tävlade på hette Touch of the Sun. Jag har tävlat upp till och med Lätt B i hoppning och Lätt C1 i dressyr på mitt 14 åriga sto Jipe Jinx som är efter hingsten Veronas Gerswin. Jag har ägt Jinx i ca 1,5 år nu. Vi har hoppat 1,15 m som högst. Jinx har tävlat msv B i hoppning med föregående ryttare. Vi älskar att vara ute och galoppera, men vi älskar lika mycket att få ha ridlektioner för våra duktiga tränare i Väderstad HSK. När vi tränar så brukar vi köra lite blandat mellan dressyr, bommar och hoppning.

Sara K.JPG

Sara Kinert, tävlar körning med följande ponny:
Namn: Apricot' Rosima "Rossy"
Ägare: Vea Weigelt 
Född:2011
Ras: shettis
Mkh:100cm
Gren: sportkörning 

Resultat : 2017: vinst la dressyr 13/5 Rappestad, vinst lb precisionskörning 13/5, 2:a la dressyr Vaggeryd 7/7

Jannica pres..JPG

Jannica Andersson heter jag, hästmorsa och en av Josefines största sponsorer! Som till mestadels består av markservice dvs. föda till den tvåbenta för att hålla humöret uppe, lite skjuts hit o dit en o annan peng skjuts till ska väl erkännas! Mockar gärna om det behövs o får även vara "godsak" åt Capsicum när han är på det humöret! Sitter som sekreterare i klubben sedan ett par år tillbaka. 

Jenny A 2.jpg

Jenny Arnander, ponnymorsan som har haft ett långt uppehåll från hästeriet. Nu rider jag bara någon skogstur ibland med Fille och tar då med vår hund Grynet som är bästis med Fille. Jag är rätt så nöjd med att hjälpa Maja, mocka ibland, mysa massor.

Maja.jpg

Maja Arnander 13år.
Jag har hållt på med hästar sedan jag var ungefär 2 år, under den tiden har jag gått på ridskola och varit fodervärd åt olika hästar.
För 3 år sedan så fick jag chansen att köpa hästen som jag var fodervärd åt, Sunflight.
Vi har tävlat i både hoppning och dressyr nån gång ibland men jag har märkt att det där med att tävla inte riktigt är min grej. Däremot så tycker jag mycket om att träna och tår reflektioner för att utvecklas tillsammans med Fille. Vi får se hur långt vi kommer, han är 25 år men är pigg och fräsch ännu. Det bästa vi vet är att mysa och rejsa i skogen.

Måns.jpg

Måns Arnander 11 år.
Fotbollskille som ibland tar en tur på vår ponny Sunflight. Jag tycker det är mysigt och kul bara det inte blir för ofta :)

Jossan2.JPG

Josefine karlsson heter jag och jag är 24 år från Vadstena.
Jag är diplomerad ridlärare level II och jag har en del lektioner för några av klubbens medlemmar i både hoppning och dressyr. 
Jag själv tävlar främst dressyr upp till medelsvår b på min egna häst Capsicum som är en valack född 06 efter Casir ask-Dardel